Бебешки и детски онлайн магазин | ТОП цени
Вашата количка

Политика за поверителност

Поверителността на данните е от особена важност за нас.


Нашият стремеж, е страницата да бъде удoбна и изпълнена с достатъчно много полезна информация, която би могла да Ви бъде от полза. Погрижили сме се за нейното сигурно ползване, за да бъдете спокойни, че Вашите лични данни са защитени.


  • Какво са лични данни?





Лични данни представлява всяка информация, която е свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (напр. имена, дата на раждане, възраст и др.)


II. СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ.


С извършването на своята дейност, „ПИ ЕНД ЕМ 20“ ООД наричан по-долу Дружеството обработва информация, представляваща също така и лични данни.


Страницата „kidos.bg” е собственост на „ПИ ЕНД ЕМ 20“ ООД и се управлява от Дружеството спрямо законовите разпоредби в Закона за защита на личните данни и съответната свързана правна уредба, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”). 


От изключителна важност за нас е защитата на Вашите данни. „Пи Енд Ем 20“ ООД не предлага Вашите данни на други дружества или трети лица. Вашата лична информация, в случай че бъде предоставяна на трети лица, то тези обработват информацията от наше име, но само и единствено за целите на търговските взаимоотношения между нас и крайния потребител, спазвайки и водейки се по нашите инструкции и прилагайки нашия стандарт за защита на личните данни.


В случай, че сте избрали да се регистрирате на нашия Уебсайт и да използвате предоставяните чрез него стоки и услуги, се изисква да предоставите някои лични данни, като например име(на), телефонен номер, e-mail, адрес съгласно документ за самоличност, дата на раждане, ЕГН, и друга лична информация според спецификата на услугата или Вашата заявка. Събраната информация се обработва от Дружеството единствено и само с цел предоставяне на искани от Вас стоки или услуги, подадени от Вас заявки/поръчки и осъществяване на връзка с Вас, като наши клиенти. Лична информация на лица, под 16 години няма да бъде събирана. В случай на установяване на такава, то тя бива изтривана във възможно най-кратък срок.


Дружеството не предава/трансферира вашите данни към трети държави. В случай на нарушаване на правата Ви, съгласно приложнимото законодателство за защита на личните Ви данни, Вие имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни:


  • Комисия за защита на личните данни, гр. София 1592, адрес: бул. „Проф. Цветан Лазаров 2, тел. 02 91 53 518, www.cpdp.bg


Вие не сте задължен/а и ние не изискваме от Вас да се регистрирате или да предоставяте персонално разпознаваема (лична) информация, за да разгледате нашия Уебсайт или за да осъществите достъп до по-голямата част от съдържанието му.


Дружеството съхранява Вашите лични данни за не повече от периода на съществуване на Вашият профил в нашата система. След изтриване на този профил, Дружеството се ангажира с полагане на нужните мерки и действия за унищожаване на всички Ваши лични данни, предоставени и съхранявани в нашата система.


В случай, че, по свое собствено желание и преценка, е обявена публично лична информация, лични данни и други специфични подробности или друга информация за Вас на публичните секции от сайта, то не се прилага Регламента за защита на личните данни и съответно Дружеството не носи никаква отговорност.


Видове лична информация, която Дружеството може да събира са:


  • Дата и продължителност на посещението; IP Адрес; гео локация; уебстраница, която Ви е препратила към нас; създаване на профил в нашата система за целите на онлайн търговията; счетоводни цели; статистически; обезпечаване изпълнението на договора за съответната услуга от страна на Дружеството; за поръчки, месечен рекламен бюлетин; за издаването на фактура и нейното обработване.


Използването на личната информация, предоставяна от Вас, ни помага да подобрим услугите, съдържанието и рекламата, предлагани от нас.


При участието Ви в томболи, промоции, реклами и други видове кампании, свързани с дейността на уеб сайта, то Вашата информация бива обработвана за целите на тези кампании.


Вашите данни биват обработвани също така и във връзка с рекламации, запитвания свързани с продукти, предлагани от Дружеството.





III. Права, свързани с обработване на личните Ви данни.


-Имате право да поискате от нас информация дали и до каква степен обработваме Вашите лични данни; В случай, че същите са непълни, сгрешени/грешни данни, Вие имате право, по всяко време да поискате корекция или допълнение на тези данни.


-Ограничаване в обработването – всеки, предоставил лична информация на страницата ни има право във всеки един момент да поиска ограничаване на обработващите се персонализиращи данни, съответно при оспорване верността на предоставените ни данни, за периода, в който тази вярност трябва да бъде проверена; обработката на данните е без правно основание, но вместо изтриване, Вие заявявате, изисквате ограничено обработване от наша страна; нямаме нужда от използването на Вашите данни, но Вие желаете да ги използвате за установяване, защита или упражняване на Ваши правни претенции.


-По всяко време можете да заявите изтриването на личните данни, отнасящи се до Вас, в случай, че обработваме тези данни без правно основание. Упражняването на това ваше право, се извършва чрз подаване на заявка чрез профила си в уеб сайта, легитимиране като притежател на акаунта и потвърждаване в писмена форма. Поради наличие на нормативно изискване за запазване на данните, изтриването може да не се извърши веднага.


-Имате право да се откажете от обработката на личните Ви данни за целите на рекламни кампании, бюлетини и пр.


-Право на преносимост – При даване на съгласие за обработка на личниите Ви данни, след легитимиране пред Дружеството Вие имате право да изискате предоставяне на Вашите лични данни в четим формат и тяхното прехвърляне към друг администратор на лични данни.


IV. Употреба на бисквитки (cookies)


За да могат посещенията Ви в страницата да бъдат функционални, kidos.bg използва т.нар. „бисквитки“.


Това са малки файлове с текстово изражение, които биват запаметявани на Вашия твърд диск или във Вашия уеб браузър при посещение на дадена страница.


Видовете бисквитки, които използваме, са:


->Бисквитки, даващи Ви възможността да използвате основните функционалности на страницата, като например пазарната кошница.


->Бисквитки, които са персонализиращи – чрез тях можете да посещавате страницата според предишните Ви посещения, покупки и др. Чрез тях можете да намерите по-бързо търсения от Вас продукт, оферта и др.


->Рекламни бисквитки, с които можете да получавате оферти на страниците на външни партньори.


Настройките на Вашия сайт Ви позволяват да промените това, дали бисквитките да бъдат запаметявани или да изтриете вече запазените такива.


Дружеството не носи отговорност, ако браузърът, който ползвате не използва функциите за запаметяване, изтриване на запаметените бисквитки. При изтриване или забрана за запаметяване на бисквитките е възможно нарушение функционирането на сайта.





XIV. ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА.


Възможно е на определен период, информацията относно нашата „Политика за защита на личните данни“ да бъде актуализирана. При такава актуализация Вие ще бъдете своевременно уведомени от публикация на уеб сайта.