Как да направите преход от ясла към легло на вашето дете

Вашето малко дете започна ли да показва признаци, че яслата му е вече малка? Започна ли да прескача стените на бебешкото легло?

Смяната от легло в легло е жизнено важна за безопасността на вашето дете. Всяка смяна може да наруши рутината на мъника. Повечето деца са готови за преместване около 18 месечна възраст. Избора да подходящо легло, може да премахне стреса без да се нарушава рутината на детето и да помогне на всички. Възможно е да предразположите вашето дете към смяна на мястото за сън, като започнете да му говорите за това. Време ли е?

Всяко дете, само по себе си е индивидуално и дори някои от тях преминават от легло в легло много по-късно от 18 месеца. Експертите препоръчват новото креватче да бъде поставено на мястото на старото, тъй като чувството за познатост може да му помогне със смяната. Също така може да използвате постелките на миналото легло, за да може мъника по-бързо да свикне с промяната. От друга страна при новото легло, което е без огради като яслата, е възможно да инвестирате в предпазител, защото не искате вашето дете да падне и да се нарани.

Включете детето в прехода

Поговорете с детето за неговата собствена зрялост и за евентуално преместване в нова по-голяма стая, за да може тази да остане за по-малкото братче или сестриче, което е на път да се появи. Включете и детето си в този процес.

Желателно е да включите детето в прехода към новото легло, защото когато се вслушвате в неговите предпочитания, то ще е по склонно да го използва след това.

При преминаването в нова стая, допитайте се до детето, каква тема, герои или цветове би искало да са тапетите или боята за детската стая. Имайте предвид, че до пълна зрялост на вашата рожда, често предпочитанията ще бъдат сменяни, дори да си мислите, че даден избор от тяхна страна, няма да издържи особено дълго.

Някои от нашумялите тенденции измежду малките момчета, включват динозаври, космически или транспорт. Докато при момичетата са животни, пеперуди и не е нужно да са розови. Нека първия допир до новото легло бъде вълнуващо.

Ако вашето дете има по-голям/а брат или сестра е възможно да инвестирате в двуетажно легло, като долния етаж е за малкото дете. От друга страна може да изберете някаква забавна нощна светлина , която може да я оставите да свети цяла нощ. Имайте предвид светлината да има LED крушка, тъй като стандартните могат да се нагреят!