Как да изберем количка, която е подходяща за вашето семейство

Избора на количка за вашето бебе е един от най-трудните избори, които имате да взимате. Вашата количка, ще бъде едно от най-често използваните неща, по-време на отглеждането на вашето дете. Може да е трудно да избере от какъв тип имате нужда за вашето семейство.

Какво да имате предвид при избора ви за количка

Избора на подходяща количка за вашето семейство, зависи от много различни фактори. Това, което работи за едно семейство, може да не е подходящо за друго, поради много различни причини, които са:

  •  Размер на семейството
  •  Начин на живот
  •  Цена

Важно е да обмислите всички тези неща, преди да решите коя количка ще бъде подходяща за вашето семейство.

Видове колички

Има всякакви типове колички за почти всички ситуации – от пътуване до разходка в парка.


Универсална количка


Детска комбинирана количка Amica 3 в 1, е универсална ежедневна количка, която е идеална за всичко – от разходка из квартала, до семейно пътуване. Обикновено това са солидни колички, които комбинират плавно каране с удобни функции, като кош за съхранение на багаж, вградена мека подложка на седалката и други. Повечето (но не всички) универсални колички са лесно сгъваеми.


Лека лятна количка


FP-Palma Plus количка.  Тези колички могат бъдат наречени колички за пътуване. Този тип количка тежи по-малко от средната ви количка и отнема по-малко усилия, за да вдигнете и да я изкарате от багажника. Леките колички обикновено имат по-тънък профил, за да се движите по-лесно през по-тесни врати или претъпкани тротоари. От друга страна тези колички са чудесни за пътуване – някои след като се сгънат са достатъчно малки за да се поберат в главните кошчета за самолети.


Двойна количка


Пасодобле мока е двойна количка, която е подходяща за близнази или за деца, тодени близо един до друг. Има няколко варианта за избор:

  •  Двойни странични страни (две седалки една до друга)
  •  Редови, наречени също тандем
  •  Еднофайлови (седалки едно пред друго)